geng bloggers

Wednesday, 13 June 2012

Oh My English! 0_o

::: hehe..macam biase..assalamualaikum semua...wow! it's already 12.07 am.., mcm ni lah gayenye kalau esok xde exam..memang ceq tdoq lmbt skit...sbb esok boleh bgn bgn lmbt..eh? terckp pulak..huhu..


:::tapi oklah...dah study skit tu kirenye ok lah kan...hehe...tadi search punye search..hoho...jumpe lah youtube pasal #OhMyEnglish! ok! ingtkn apebnde kan...rupe2nye, macam sitcom lah...mmg best! lawak ok! ada adibah nor! haha!




::: nak citer pasal #OhMyEnglish ni, sebernye nk bgi tau..mmg bnyk sgt imput2 yg betul+menarik+yg selama ni kita ingat betul kita ckp, upe2nye salah...beng! walapun saya buknlah org yg arif nk brckp pasal betul dan x betul pasal grammar ni kan..tapi bile kite tgk balik..*laahhh, salah upenye..ingtkn betull...


:: kadang2 mmg betul pun, kite selalu ckp perkataan mcm 'together2', 'same2', 'shy2 cat' kan3??? haa! melalui kebiasaan tulah, mmbuatkn kita selesa nk ckp BM yg ditrnslte ke BM sebutir-butir..*mcm aq lah..huhu..:P


::: x sngke lah pulak mlm ni, eh, pagi rabu ni, saya dpt jugk lh sedkit penambh ilmu kan..sbb selame ni x tau pun salah..ingt boleh gune..huhu..nk tau yg mne..jum, sy share skit...harap ada manfaatnye untuk anda2 jugak...^__^



first2 saya nk tnjuk apa yg dikatakn oleh sazzy falak ni..ha! mmg kebiasaan kita gune kan, konon2 mcm nk alah, bukn tulis esay pun, tapi sbrnye dia mmpengaruhi..*cewaahh ayt aq x leh bla..:P


yg ni pulak yg kedua...betulah, aq pernh kene gini time sekolah dulu! beng! upe2nye salah ok! patutlah kerani tu pndg pelik akt aq..haha


haha! yg ni x leh bla! selame ni ingtkn boleh je...upe2nye, salah kot...tett!


hoho....saya yakin, mmg ayat ni lah yg kite gune time nk hntr buku bile konon2 nk ckp BI kan? hoyooo...~ salahlah!

::: hurm..kalau nk pose semua mmg x lah wei...bnyk sgt lagi...korng bolehlah search #OhMyEnglish yg tjuk2 yg mmg kebiasaan kita gune, tapi, kita amek sambel lewa je... contohnye korng boleh tgk tjuk cam.. "repeat again', 'Gostan', bnyk lagila...
selamt menonton! dan selamt belajar... *OH MY ENGLIGH*!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...