geng bloggers

Wednesday, 15 February 2012

selongkar gelaran!..(-_-)'

kalau aku, ape pulak ek name gelaran apa yang sesuai ? ^^'






:::: setiap orang pasti ada nama gelaran... mestlah ada, jangan cakap takde...kalau bukan korang sendri yang bagi, mesti kawan2 korang gelarkannya...jum tengok nama gelaran dyorang ni..^^'


***  PERTAMA~






::: sape ni airen? hoho..ok! ingat tak entry yang 'sebenar' tu? tak ingat? cheh! gi bace semula..haha..~ ok2..ni ASMA ZAHARI..asma n antara yang ada nama gelaran atau samaran... antara yang paling femes ialah 'ASEM',  sungguh saya pun tak tahu sape yang start dulu, tapi name ni memang melekatlah dengan dia..asem, asem.. bukan setakat tu saja, ada lagi, satu lagi ialah SEMOK..haha..lawak kan? kenapa semok? pernah dengar lagu 'mengapa dia semok, tanah sekangkang kera..lalala' pernah? tak pernah lah tu..ni lagu selalu ada kat pahang f.m..adoilah, dan seingat saya, yang bagi gelaran ni ialah Qilah..dan gelaran digunakan smpai sekarang..ngee..=D

****  KEDUA~



::: ni sape pulak airen? .ok..name dia Nurul Solehah..kitorang kawan semnjak form1 sampai lah sekarang! name gelarn die? mesti korang tak sangka punyelah..nak tau ape dia..haha..~ OLEY! oley? iye! oley! x ingtlah sape yang kasi name ni..tapi rasanya yang kasi ni yana, takpun she'..tapi tak ingtlah sape...tapi yang pastinya, memang name n kitorng gune kalau nak panggil dia, nak cakaPkan mmg kitorang jaranglah gune name betul die..memang gune name ni je..takpe..oley suke! hoho...dan oley akan sentiasa perasan kalau produk 'oley' yang baru keluar adalah produk dia...haha..~! >.<


***  KETIGA




::: ni pulak..ok! ni name dia Siti Baizura..name pendek kitrng panggil Bai. samelah ngn oley, kitorang kawan dari form1..name gelaran dia? haa! nak bagi tahu, name ni tak semua tahu...yang tertentu je....spesel..name gelaran Bai ni ialah MAT BUL! ha? mat bul? kenapa mat bul? hoho..sebab bai ni ada mata yang bulat.. dan mat bul ialah singakatan dar mata bulat! kesian kat bai...nasibla ye bai..sape yang bagi name tu? entahlah ce tanye bai...lalalala~ *buat muke selambeeee~~ (-_-)'


****  KEEMPAT










::: ok! ni menarik..name penuh RAJA NUR AQILAH..ktorang kenal start form3 ke form4 ..lebh kurang macam tulah..menark nye tentang Qilah ni kan..mase dia nak pindah Ihsan, kecoh satu asrama yang ustzh hana cakap, ada anak raja nak duk hostel..memang kecoh giler..lawak sgt kalau ingt balik..haha~! Qilah ni takdelah name gelaran yang spesifik sangat..cuma ktornag panggil dye King je..anak raja lah katakan..hoho~!
ada lagi kot gelaran lain, tapi perlu dirahsiakan..heee~!


**** KELIMA~



::: ni Nur Fashiha..Fashiha ni macam asem lah..name gelaran dia banyak sangat..tapi time kitornag sekolah dulu..Donat antara yang paling femes.! femes kat asrama lah..gelaran ni rasenye akak senior yang kasi...tak pastilah sebab apa donat..sebab bulat kot..hoho...ha! lagi satu bulat.bulat pun samelah...antara yang bese kitorang guna dan panggil dia..haha..


::: sebenarnye hampir semua kitorang ni ada nama gelaran...sebenarnye name gelaran ni seronok..erm, kita bukan niat nak kutuk atau ape2 pun kan..ia sekadar gelaran..tapi ingat, kalau orang dah tak suke, tak payah lah sebut dah...saya? lalalalalala.....~~~


ps/: girls! jangan marah aq buat entry ni..>.<'

2 comments:

bai baizura said...

terbaikk airein a.k.a tembammm..hahaha:))

Airen Surayya said...

hahahahaha...! oh no! sshhh..diam2 sudehh~! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...