geng bloggers

Tuesday, 20 August 2013

Lagu Raya Pilihan

Assalamualaikum...

Kalau time raya, tak dengar lagu raya, memang tak sah! yelah, tak raya pun dengar lagu raya, apatah lagi lah kalau time raya, lagi, lagi, lagi lah dengar kan?

Ok, kalau cakap lagi raya favourite, helo2....confirm2 lah semua lagu raya Datuk Siti Nurhaliza,...kata #sitizoners....haruslahh weii....haha...

Ok, tapi, dalam favourite tu, mesti ada ayah kepada ayah punye fovourite. haha..over sgt tuh.! jadi, pilihan saya untuk lagu raya yang Datuk Siti NUrhaliza punya...*tokti punya dulu tau.* haruslah  tempat pertama..jeng3..

                                                               ANUGERAH AIDILFITRI



lagu ni, pergh! kalau tak dimainkan time raya, time puasa...selepas raya pun mmg tak sah. lagui ni dia rancak kan..no sedih2 lah weih, raya nih...lagu raya kedua..hurm...mestilahhhhh

NAZAM LEBARAN


lagu ni, kalau kat radio tak keluar, radio tu memang..memanggg.....korang sambunglah sendiiri...jom layan. Nazam Lebaran memang syok! Ok, utnuk lagu raya dari tokti, 2 jelah, sebab ikutkan nk letak sume, tapi sian pulak kat yg lain...hehe..

Ok, untuk lagu raya pilihan, pilhan semua lah saya rasa. antaranya.,

AIDILFITRI


lagu ni memang tip top! memang terbaik. tak cam lagu mane? ok, klik sekarang!

next..

SELAMAT HARI RAYA


ok, lagu ni yg oroginal tetap d best! sekarang ni kan ramai dah yg tukar melodi sikit. tapi yg orginal jugak lah terbaik weih....dengar lagu ni je, kompem badan nak *gedik sekali..haha

next!
 

SUASANA HARI RAYA



ok, lagu anuar zain dan elina ni, tak payah cakaplah..memang tip top debabom! dari x lahir, sampailah besar cenggini,,, ini punya lagu raya, banyak terbaikkk wooo.

n d last but not least..

SATU HARI DI HARI RAYA


ok. lagu M.Nasir. tak payah ulas lebih. dengar jelah. mesti baru rasa, selamanya2 raya..*hiperbola sangat ..haha

dan yg terakhir.....
lagu ni mmg best kan..sume tau..tapi lag best kalau datuk siti yg nyanyi..haha...*hey, AAK, ade aku kesah? biarlah...walaupun lagu ni dari Allahyarham TanSri P.Ramlee, tpi sy nk korng dgr versi tokti punye....*datuk ct anda memang hebat!

SUARA TAKBIR




Dan, sebenarnya masing2 ada fav masing..bnyk lagi sebenarnya lagu2 raya yg meletop. seperti, balik kampung by allahyarham sudirman hj arshad, sesuci lebaran by siti nurhaliza *siti lagi* haha, dari jauh ku pohon doa by allahyarham sudirman hj arshad juga, seloka hari raya by uji rashid dan hail amir, dan banyk lagi lah...

Dan satu kebenaran yang tak boleh anda semua nafikan, lagu2 raya lama, tetap menjadi pilihan sampai bila2...apatah lagi kalau datuk siti yg nyanyi kan...haha....^^

adioss! wasalam..:) Selamat Hari Raya!

Saturday, 17 August 2013

Annual Dinner PERMOR 2013


Assalamualaikum......
Selamat Hari Raya!
'hai selamat hari raya, aidilfitri mulia, ampun maaf dipinta, mensuci hening dosa, sila jamu selera, dengan bermacam hidaaaaangan, pilih yang mana suka, sila janganlah segaaaannn...' 

rasa mood raya lagi tak? giler tak! baru 10 raya kot...hehe...tapi, sorry to say, not interested pun nak bercerita pasal raya, ha? awatnyee..? nak citer apenye, raya tak habes lagi..lekkk luu...^__^

Saja je nak citer pasal zaman sem4 dulu...sob2...dah nak masuk sem5 dah, cepatnye masaaaa! takpe..life must go on bebeyh! haha...

Buat julung kali pertamanya, Persatuan Pendidikan Moral ( PERMOR) buat Annual Dinner. Mampoo? haha..mula2 bila ydp cakap (abg sabree) ni first time tau kita buat dinner. pane juga time tu..pane? ape tu? blurrr...blurrr...tak payah bandar sgt lah tak tau word 'pane' tu..ngeh3..

Oklah, memandangkan time tu saya jadi pen s/u, ikut jelah cakap ydp kan..walaupun kadang2 bnyk derhaka jugak kat ydp tu..haha...

Fuhhh...serious! bila mende first time, kalau boleh kita nk perfect tau. 'kalau boleh' hehe...tapi mane ade bnde yg sempurna weih...ade je yg kurangnye, x kurang kat sini, kurang kat sane..cenggitulah..

Dipendekkan cerita, kerana kehebetan senior saya yg sgt meletop debabom, dewan tu nmpk lah hidup. Walaupun simple, tapi, still ok ape.cantik, yg penting kreatif beb...sume bahan yg terpakai..haha tisu, kertas, ranting kayu, baldi, sume lah bantai je, btw,  terima kasih senior! 

Dan part yg paling penting saya nak citer, time saya kene bagi ucapan tu, alah, pengarah program, kenelah cakap seperenggan dua, walaupun sebenarnya nak dekat 10 perenggan jugak cakapnye..baru je start ucapan terima kasih kepada pengerusi majlis, hujan mencurah2..haha..sambung ucapan penghargaan pada pensyarah yg datang, terus hujan lebat...hahahha...dahlah mic tak brp kuat time tu, yelah, kita x expect pulak hujan turun, sekali hujan turun, dah mic kedengaran agak slow.., dan sebnrnye saya memnag nk tergelak atas pentas tu, sbb x boleh bla hujan tibe2 turun...hahha...tapi xpe, saya percaya, hujan rahmat itu telah memberkati majlis kami, insyaAllah..*ayat cover line kah? ehh! xdelah...betul apee...hahah*

Dipendekkan cerita lagi, majlis tu dinner kan, santai2..xde ape yg formal sgt. Mula2 mmglah formal, lama2 tu dah x formal lah..bestlah, sebab pensyarahh2 macam artis dah weihh...pergi satu meja ke satu meja, bergamabr, bergambar, berborak, bercerita, berkongsi pendapat, senior, junior, exco dan bukan exco, bergabung, berkumpul, dan kami pada malam tu mmg happening. A big family of permor! terima kasih untuk itu. 

Kesimpulannya, objketif program tu tercapai. Saya memang nak kan suasana tu, hubungan pensayarh dan pelajar tu penting. Sebab tak adil rasanya, hanya exco sahaja yang pensyarah kenal, student lain pun deserve untuk itu, sebab mereka jugak ahli, jadi sebenarnye, ni salah satu cara untuk ke arah itu.:)

Jom tengok gambar! tak payah nak membebel bnyk sangat..heeee..:))


masuk dewan, terus mintak mun snap pic ni, sbb tau kalau dah hbes mjlis, belon mesti nth ke mane...^^


ini rupenye housemates den buat kat rumah sebelum ke dewan...ohohoho

my housemates yg supprotive! 


fisrt time ever duduk kat meja vip, sumpah x boleh sentuh makanan.minum air je, malu wei !hahaha

abg sabree, dr sam, kak mas, me, kak nik..

abg sabree, kak nik, kak mas, prof ratu, me

abg sabree dan kak mas yg memang sntiasa support saya, sntiasa bagi advises, tips, kak nik pun same, tp xde pulak pic kami 4 org..huhu 
cousermates n d seniors! 

us and lecturers!

kenangan bersama barisan kepimpinan permor 2012/2013 bersama pensayarh..

lepas post moters......hehe...
InsyaAllah, kalau PERMOR 'kaya' skit nnti, tahun depan, dinner kita buat kat hotel kat KL k....saya cuba sahut cabaran Dr Sam.! *genggam erat tangan* haha...;)))

adios! wasalam..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...