geng bloggers

Friday, 29 June 2012

I'm SoRry SITIZONERS.:(

::: assalamualaikum dan salam jumaat iaitu penghulu segala hari...selamat bekerja pada yang bekerja, selamat bercuti pada yang bercuti, selamat menganggur pada yang menganggur dan selamat bersenang-lenang pada yang sedang bersenang lenang...walau sesiapa pun kita...kita tetap hamba Allah yang sedang mencari keredhaanNya untuk mendapat kebahagiaan yang hakiki di sana kelak..:))


::: sebenarnye hari ni mcam agak nak membebel jugak...tapi, skit2 jelah..x nak overss2 sgt..huhu..:p 
bende alah ni dah lame, tapi skrng baru berkesmpatan nak luah jugak lah perasaan sebagai peminat siti nurhaliza , sebagai orang islam dan sebagai wanita yang bertudung jugak...


saya x bermaksud nak menyinggung perasaan #sz yg lain, sy hnya meluahkan perasan saya..saya mintak maaf..
::: kekecewaan melanda apabila *cewahh starting ayat x leh bla..huhu...cenggini citernye, sekarang rasanya sume dah tau kot yang tokti kita dah buat single duet dgn sami yusof..sami yusoff beb! fuyoo..~~ tak ke hebat tu...tapi yg x bestnye citer pasal depa ni..bukan depa pun, pasal tokti je sebnrnye, apabila vdeo  lagu tu memaparkan tokti tidak menutup aurat sepenuhnya,,


::: walapun kita dah mmg sedia maklum yg tokti mmg x tutup aurat, tapinye...dah name pun bawak lagu berbentuk islamik, lagu memuji Nabi Muhammad S.A.W, lagu yang memaparkan keagungan mencintai Rasulullah..takkan lah tokti tak sensitip langsung hal ni...hurm,..x taulah nk ckp ape, tapi kalau sami yusof pun perihatin, dia akan pastikan yg tokti akan bertudung dlm vdeo trsebut, sbb stiap penonton yg bukan muhrim yg menonton vdeo tu, sahamnya mesti dapat..


::: ha..msti ramai dah #sz yg boikot aq...cop! betullah..walaupun sekadar membawakan lagu, tetapi lagu ni lagu yg berunsurkan islamik...x kan lah..herm..korng faham2lah ap ayat yg seterusnye yek! seyesly saya sgt KECEWA dgn penampilan tokti dalam vdeo clip tu..


::: dan laginye..ha~ yg ni sy mnymph satu je perangai #sz..ops! saya mintak maaf bnyk2..kita nak bekup tokti pun, agak2lah wei...x kan nak bekup jgk kot tokti yang dah terang lagi bersuluh mmg tokti salah, dah tak tutup aurat, salah kan..x yah lah nk compare2 org yang tutup aurat ngn tak tutup aurat dgn mngeluarkan kenyataan 'tak semestinya tudung tu baik'...aish~ 


cakap kalau boleh biarlah tgk kita ni berstatuskan agama apa..:)
:: kenyataan kat atas ni saya dapat kat satu group spesel tuk #sz... saya sgt tak setuju dgn kenyataan slah seorang #sz ni..bukan ape..tgk ayat dye..tgk betul2...apa perasaan anda sebagai wanita yang bertudung apabila ada orang cakap mcm ni..kenyataan ni seolah2 menjatuhkan maruah org yang bertudung, menjatuhkan maruah orang yang mengikut perintah Allah lalu menaikkan martabat wanita yang tak menutup aurat dan melanggar perintah Allah..


:::: korang x  sakit hati ke ap? kat mne sensitiviti orang yang mng'like' status ni pun saya x tau...korang boleh bela orang yg x ikut perintah Allah..wooww! hebatlah...hanya semata2 nak bekup tokti, korang sanggup keluar ayat yg macam ni...hebat kan...?


::: sumpah saya marah kalau orang kutuk2 tokti...kompem melenting jap, tapi x bolehlah smpai nk bekup tokti smpai kita nak menidakkan perintah Allah, yang wajib tetap wajib..boleh minat, tapi jgn smpai 'ayat2 bekup' kita pada manusia yang sama saja disisi Allah dan yang membezakn hanyalah taqwa, kita sanggup bercakap mnde yang dapat kemurkaan Allah..sbb tu sblm bercakap, kita kene berfikir....mnde ni bermain dgn hukum...bermain dengan hukum Allah tau...


betul! sy setuju dgn kenyataan di ats..

::: dan saya sgt berterima kasih pada #sz yg diaatas ni kerana, kenyataan tu sy sgt setuju! #sz yg kat atas ni mngkin pelajaran agamanya lebih tinggi dari #sz yg buat kenytaan kat atas tadi...sejujurnya saya cakap, jgn lah kita menjatuhkan kredibiliti kita semata2 kita nak bekup artis...boleh kita bekup, tapi kalau dah melampau sgt ... kan x baik...kita bile dah marah, ayat macam2 kuar..macam #sz kat atas tu lah...ayat dye sgt melampau..mmg saya x boleh terima..dan bagi saya, siapa yg like kenytaan dia tu, anda tak berfikir 2,3 kali sebelum buat keputusan..kita hidup di atas dunia ni untuk mendapat pahala, keredaan dari Allah, bukan artis kesayangan kita..jadi, kata2 tu biarlah melambangkan yang kita ni beragama, bukan jahil agama..


::: kalau ada #sz yang marah saya lepas ni, saya mintak maaf banyk2...ada benda yg kita boleh bekup tokti, tapi ade bende yg tak boleh..tak baik kalau kita melampau2 sgt mengagungkan manusia, sehingga kita menafikan perintah Allah..apatah lagi kita membandingkan orang yang menurut perintah Allah dan melanggar perintah Allah...banyakkan istighfar bila kemarahan sedang melanda diri..*pesanan tuk diri sndri jugak ni..


::: kepada #sz yg kalau dia baca..'kalau', saya mintak maaf, jgn tunjuk sgt yg kita ni x belajar agama, agama kita adalah pendinding kita untuk mendpt keredaan Allah..saya tahu x semua #sz yang mcm ni, mngkin 1,2 orang sahaja, tapi sy harap kita taklah terlampau fanatik sgt dan snggup mengeluarkan ayat2 yang kadang2 kita x sedar, ayat2 kita tu boleh mendpat kemurkaan Allah...kalau kita rasa geram..x payah baca kutukn2 orang..*tu kwn sy yg pesan..* sbb makin kita baca, makin kita geram..makin kita akan keluarkan kata2 yang mmg di bawah sedar..


::sempena hari yang mulia ni, semoga kita akan lebih berhati2 apabila berkata2.semoga kita akan lebih belajar lebih tentang agama, semoga kita sentiasa mndoakan tokti untuk berubah ke arah yang lebih baik...pesanan ni bukan untuk anda saja, tapi untuk saya juga yg bnyk khilafnya...saya sebagai sitizoner sndri meminta maaf untuk sitizoners yang lain..:)





Thursday, 28 June 2012

andA & GulA2 DulU..:))

::: assalamualaikum semua~! sgt terasa diri ni dah mengembang yang amat bila cuti dah msuk mnggu yang ke-2 ni..haishh..x boleh jadi ni..haha~~ *abaikan sjkp berat badan sndiri..:p


ala tomei2..:))
::: mmg sekarang ni mood makanan je...so, hari ni saya nk imbau balik fav korang and saya sndri time kecik2 dulu..x taulah klo korang x gemor kan...^^
rase2nye gula2 ni ade je, tapi sbb kita nk mkn yg baru je, so kekadang mmg yg lame dah dtinggalkn...:(


ha! gule2 ni mmg sedap...dalam dye warne wrni kan...pstu ad sekali yg cam tepung tu..kan3.?? korang ingt x ni? :p

ini!! seyess dah lme giless x mkn...haiyaa...

ni pun gegule ke erin? *eh, hehe...bukn ni kacang..saya pnggil kacang doremon, korang?

ayaa...smarties ini sudah lme maa x mkan..klo nk kasi kat orng msti pilih kaler..haha

saya teringat gule2 udang ni sbb tgk citer 'pelangi kasih', huhu...bestt woo!
::: sbrnye bnyk lagi gula2 yg jadi fav kita, tapi nk mncari kat uncle google ni susah, sbb x ingt name..haha..~ so, yg ni lah je yg mmpu..


*p/s : selamt berbuka puase bagi yang berpuase..:))

Tuesday, 26 June 2012

ha! KorANg YaNg MaNa SAtu.?? (-__-)'

::: asslamualaikum n selamat malam...sob2...hari ni jehan miskin keluar..alaaaaa...*kecewa kekasih gelapku dah kuar..ops! hehe...terEMO..yelah, bile tgk muke tomok yg sangat LEgaass tu..yelah, dye kan 6/9 masuk ujian penyingkiran..but, still slmat lagi...untungg ler...^^'


::: eh, saya bukn nak citer pasal tomok, memandangkan dah nak tidur kan..so, jum2 kite cek..walaupun sebenrye kita x tau cara kita tidur mcm mane...huhu..


::: sebenarnye kalau boleh, saya nak sgt charge bateri2 lame2, n then record time saya tidur..nk jugek nengok rupenye guane..huhu...nak trylah..haha! jum lah kite try sesame....huhu..:))





kucing yg bestnye..haha!


ciri2 macam...haha~~



ini memang skuad lentang habes ni..



::: saya rasa saya yang....eh? mane leh bagi tau..lalala...ape2 pun lah kan cara kita tidur, yg penting, sblm tidur, amek wudhu', cium mak skit...haha...pastu pakai wangi2, yelah...bila wangi2..kan nyaman nak tidur..huhu..pastu kibas2 skit tempat tidur tu..., pastu tepuk2 skit bantal, fuhh33 skit bantal tu..haha..*gelak je..:P
pastu lagi, tutup pintu, tutup lampu, naik atas katil, amek gebor, tutup badan..baca doa, n berangan skit pastu tiduuuur lah..zzzz..


* gudnigt semua....mimpi indah seindah2nye...:))))

Sunday, 24 June 2012

pandai memasak? anda masterchef? bakal calon isteri pilihan? =='

::: assalamualaikum...wahh..petang ahad kan..msti ramai yg syokk melayan citer2 kt tv .tapi, saya tgk, kat tv skng ni .. tak bnyk pun citer best..asyek ulang tayang citer yang same je..bosan..balik2 yg tu je lah..xpelah, tgk je lah tv, dari xde citer langsung, laginyelah korng membebel2 kan..^^


errm.....yes! i am..huhu..* kot..haha


::: sebenrnye saya x tertarik pun nk update sebarang blog hari ni, tapi mmndngkn saya tgk  pageviews saya..aik? ada org baca blog aq lah, walapun dah 2 hari saya x update..hehe..:))) thnks sape yg bace.. i'm really appreaciate..^__^


pic ni sekitar 5 minit sblum sy update blog...ade jgklah yg bace, walaupun 21..:))
:::: dah cuti2 ni mmg saya xde keje..langsung xde..keje harian tu, x soh kire lah wei...yg normal2 tu, tapi yg mndtgkn duit ni...berkira2 jugk nk keje ni..haha~~ sbb bnyk mnde, kang keje kang, sian kat mak pulak...xde org nk kemas rumah..huhu...*konon2 baik lah kn..:P





:



 mmndangkn saya xde kje, mmg tv adalah teman akrab lah..start dari mak nk g sekolah, smpai mak balik sekolah, smpai mak tdo pun, tv x tutup2..haha~ mmg semngt! mmg akrab gilerss lah...jadinye, rncngn yg HOT+HANGAT+MELETOP skrng ni x lain x bukn mstilah MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA ..



tomok ni..haiish...dah nk dekat 6 kali dah kot masuk dapur penyingkiran..tapi, tetap bertahan....^^

mcm mne jehan ni terer nk mmpos buat dessert ?? hish..jeless


:::: kagum!! tu yg saya nk ckp..saya suka tgk org laki pndai masak..hehe..betullah..sebab saya x lah pandai masak sgt...*TAK SANGAT* ok! bukan x langsung..reti...tapi x reti sangat..cenggitu..huhu.. jdinye, saya sgt kagum dengan JEHAN MISKIN ngn TOMOK~ walaaaweeiii~~ hebat kot..biarpun tomok tu nk dekat tiap2 mnggu masuk dapur penyingkiran <--dapur ke? haha..nth, x ingt... tapi, x kuar2 lagi..tgk! mknenye hebatlah tu..laki kot..artis kot..walpun busy, stilll boleh memasak..aq yg x busy ni..erk..huhu




::: jadinye kekdang saya tertanya, betul ke org lelaki x suka org pompuan yg x pandai masak..?? adakah faktor utama selain agama orang laki tgk org pompuan tu pndai masak ke x sblm depa djdikan permaisuri hati? <-- cewahh ayat..haha 
sbb mnde ni sgt merisaukan saya..haha..saya bukn nk bukak pekung di dada sendiri...tapi buat smntara waktu ni, nk suruh saya masak sume mnde..mmg x lah..mmg  x lulus lagi..risau ni...kalau betullah org laki mmg cari cari pompuan yg pndai masak seperti ibunya...mmg aq kene pegi kelas mmasaklah gamaknye cuti ni.haha~~


ye dye ni..knp chef sherson lion ni hensem sgt? dahlh hensem, pndai mask pulak tu..haishh.*erin  jgn over k..ops! hehe..:P'


::: mmg kat umah saya kene bebel lah kan, x nak lah citer pasal kene bebel tu, tapi point utama nye memasak lah..jadi dah dok asyek tgk progrm mskan kan..*kengkonn nk amek ilham lah kan..jadi timbul minat~ ha! see! mnelah tau, airen surayya ni boleh jadi chef sheron ni  ke..haha~! korng mne tau..mmg sekarng x reti ape2 tau, nnti..ha...


::: jadinye lagi org lelaki, kalau betullah korang nk cari org pompuan yg pandai memasak, org pompuan pun nk jgk cari laki yg pndai buat keje umah...heloo~~ jgn ingt keje rumah ni, org pompuan je kene buat tau...ciri2 lelaki idaman..*idaman tau..x taulh dpt ke x..idaman je..huhu...ialah lelaki yg pembersih..but not too perfectionist..kang leceh aq..haha..mstilah pndai mnghias rumah..ha~ sbb kekdang kita nk org yg kreatif tau..baru rumah tngga bahagia,, yelah, x kan perabot dari awal kawen smpai hujung kawen, dekat situ je, x berubah2..haha..nak lah jugk yg kreatif kan..buat kerusi makan sndri ke..hahah..


harap2 ye bang...:P
:::so, *amboi erin...memilih...ehh...hidup mmg perlu memlilih, sbb hidup kita mmg diberi pilihan..dah kalau ada pengotor ngn pembersih..x kan nk pengotor kot..mstilah pilih yg pembersih..melainkn mmg lelaki di dunia ni mmg pengotor dan x de sorng pun yg pembersih..nseb bek x kan..kalo x, andartuss lah den..huhu


::: *erin, ko nk citer pasal masterchef tadi kan? haha~ ha'ah kan..dah melarat2 smpai kawen dah..dush! ape2 jelah...jnji jgn kita lari dari hadis rasulullah ni bagi panduan untuk mencari jodoh..:)))


Bagi golongan lelaki, Rasulullah s.a.w pernah bersabda, “Seorang wanita itu dinikahi kerana empat; kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikkannya dan kerana agamanya. Maka hendaklah kamu mengutamakan yang beragama, nescaya kamu berbahagia.” [1] Hadith ini telah direkodkan oleh kedua-kedua Imam Bukhari dan Imam Muslim di dalam kitab sahih mereka serta imam hadith yang lain.

::: to all girls, belajr2 lah memasak...bukn susah pun..ececehh ..haha.. betullah, bile tgk org masaklah.., kalo buat ketgi..x taulah susah ke senang..huhu..so, memasaklah...pesanan ikhlas dari penaja..haha~! 

Friday, 22 June 2012

MaK, aPC & SimPLySIti

::: assalamualaikum w.b.r dan salam jumaat buat semua penduduk2 bumi sekalian...
pergh! cuti yg sgt sekejp je rse...dah jumaat dah...hari tu rasenye baru je ahad, ni dah nak jumpa ahad balik dah...= ='


::: xpelah, cuti ttp cuti...seyesly, sbrnye x nak pun update blog ni, tapi sbb ada idea kan...so, bukaklh laptop jap..update n update! nak ceritalah kan...hehe..meh sini semua pnduduk2 bumi sini baca...






::: hari selase hari tu kan..haaa...mak ajak lah teman dye pi amek Anugerah Perkhdmatan Cemerlang (APC) kat MS Garden kat kuantan...so, memndngkan saya ni anak yg baik *angkat bakul jgn x angkt..haha..so, temanlah mak....kene bangun awal ni...*walpun sy MEMANG SOKMO BANGUN AWAL...xpe2..:P sbb nk bertolk awal kan...takut lambt lah wei...kuantan kot..2 jam tu...


yeah! you deserved it mom!


:::: so, dh smpai kat sane tu...bace lah kan buku tentatif prgram tu, adelah senarai2 penerima anugerah...tet tet tet.eh? ade nama ust ruzlan lah...eh? ade nme ustz wan sa'adah lah, eh? ada name ustzh kamariah lah..eh? ada nama cikgu foziah lah? eh? haha~~ *cikgu foziah tu mak den..^^ sy mmg bertuah sbb beljar dgn guru2 hebat..


::: so, dah dpt habez mjlis tu kan...ade lah mkn2 skit..sempat lah jmpe ngn ustzh kamariah ngn ustz saadah salam2 smua...nk jumpe ngn ustz ruzlan..tapi..tapi...tapi...segannnn lorrr...huhu...brp kali nk sapa dia..tapi..tapi..tapi....tak tercapai akalku.rase nyesal lak..x taulah ustz ruzlan perasan ke x saya ni..hrp2 taklah, sbb nnti tkut2 ust fkir saya x nk tegur dye pulak..bkn x nk, tapi sbb mse tu ramai sgt org..semua org2 JAIP..ust pun borak2 ngn kwn2 dye gk..so, fhm2 lah hihi... ^^'


::: dah hbes smua tu kan, mmndgkn kami pegi dgn van sekolah, so, mak mntklah ngn pakcik tu nk jln2 jap, nk cri barang..so, mmndngkn megamall sebelh je kan..ape lagi...let's mama!huhu..


::: jalan2 punye jalan...mak ckp nk beli 'olay', erm...so, pegilah guardian...tapi...haha! mak, baik beli smplysiti mak..hoho...mak pun, ye? iyeee mak~~ mak pun ape lagi..sprt biasa, smpliysiti mmg ada pkrja dye, so dpt pnjlsn dri budak tu *budak? haha...biarlah..mak pun beli...mak siap beli perfume smplysiti tau..haha! kelass...aq pun x dek lagi...ingt nk belik jugk..mk mmg sruh amek je, tpi, ckp kt mak, x pelah mk belnje ya bnde lain je, sbb nnti ya nk beli yg perfume xclusif punye..huu
tapi seyes! perfume dye mmg wangi.....~~~~~


bau perfume ni mmg wangi..yg ni plg wangilah...yg hijau second..ingt nk beli yg tu..tapi x  pun..alah, mak punye aq punye jgk...hahaha

haha~! mmndngkn aq x amek perfume, aq amek set yg ni..mmg sakan...bak kate mak..amek jela..lalalaa....
::: sy mmg berani cakaplah yg produk SS ni, mmg kebanyakannya fans2 tokti yg beli..sape yg x fans pun, kalo beli pun sbb anda nk cube..betul wei...sbb harga dye mmg agak mahal...mmg telan air liur lah nengok harganya...huhu...mcm saya sndri, ye saya mmg akui, sy beli SS sbb nama siti nurhaliza...klo x nme tokti, hek...x belinye..haha


:: tapi bkn nama semata2 tau...sbb produk dye mmg berkualiti..sy berani bat ngn korang tuk cuba set dermagic yg moisturiser ngn serum dye...mmg ok sgt! sbb saya mmg gune..mmg tujuan utama dye nk bgi mood happy n release stress..dn dye sgt berkesan...korng akan sntiasa happy spnjg hari...tapi phm2lah, mmndgkan hrganya sgt mahal,saya sgt menimbang2 untuk gunaknnya..haha~ tapi malam mmg wajiblah..siang2 x yahlah...peluh...mmbazir je..haha~!


::: sy tgh tnggu tokti buat mmbership card SS ni, dpt lah gk diskaun bagai skit..kalau x..mmg kene beli runcit2lah...x sbr nk tnggu roadtour strsnye, sbb compactpowder yg thun lepas dh nk abes dah..huhu...* nk beli pun tnggu roudtour taw...bru dpt jmpe tokti..sbb klo nk g konsert...erkk..mmg x lah kot...^^


*model kekanak SS * memoire dgn sayf...:P

time nk bkk beg tulah, budak kecik ni dtg..^^

raja lentokkkkk ..haha~~
::: saya sgt sarankan anda untuk mncubalah rduk SS ni..korng akan puas hati...sy x beli sgt pun set2 mekup..sbb sy buknlah jenis bermakeup sgt, stkt bedak ngn eyeliner je kot...pun cukup...:)))) slmt menyokong produk tempatn~~ ^^'





Saturday, 16 June 2012

KaMI & DuRiAN (^__^)

::: alhamdulillah, inilah org kata rezeki kan..hehe..terima kasih pada akim! hoyeahh! akim belanje moralians mkn durian...hehe..best3~!! sbnrnye bukanlah durian yg utama, tapi lebih pada untuk berkumpul ramai2 ngn kawan smpena mlm yg dah akhir kan..sob2..:( *sob2 aje erin nih..:p


::: jadinye, bile dah syaina <-- penolong akim bg tau kul 10 turun kat cafe tuk mkn durian...ape lagi, senyumm lah...:))) tapi kan, huhu.... so, kitrg cadang2 nak lah turun lmbt skit kan..yelah, x kn nk turn awal...nmpk sgt nk makn..haha! tibe2 dpt msj, cepat turun, nai call, turunlah, k.shila msj, kwn2 jom turun...ermm...dah bnyk gitu ape lagi..1,2,3 bersiap! zasss! ^^




::: wahh~! depa siap beli air ok ! eh, masuk ke air 100 plus ngn durian akim? akim dgn penuh keyakinan..masukk..boleh, x mabuk2 nye..haha...dak2 ni, percye! haha...akim kan..:P


::: so, yg x leh bla, pen G iaitu atik siap beli beger ag...padahal baru pas mkn ptg tadi..ops! eh, tpi ketua n s/u G pun nyebok gak! haha...tq ye pen atas beger lebihan tu..:P


::: jom tgk jap pic2 yg tgkp tadi...nk wat cmne kamera dslr TERTINGGAL dlm bilik! haha~ so, dptlh guna cmera yg SANGAT jelass ni..hey! ade lh jugk dari xde...x yah nk komen lebih..haha..






selepas duduk bersila, oh durian!*nmpk x air tu? tulh air berkesan tu..:P
menanti yg lain...* sabarlh nai.., eh, musykil tgk pic syaina, tutup mate ke, atau cmera ni prblem..haha

'abah' baca doa.....*arif, tadah tgn lah! :p

nai yg pling semngt dan mkn yg bnyk jgk..haha..:P

mereka...:))

msti syaina marah aq pasni...*x kesahh...larikk~~ haha

mereka..:))
yeay! pen G...*beger ane..?? :P
kami keluarga...:))

mona bersama org yg mengidam durian...k.ayu..hihi..:p

kami..*haruslah ada pic der....^^
ketua G punye pic hruslah ade...^^ *tema dye cm bese (beriee skit) haha!

makan arif, makan selagi mmpu..huhu..eh jr, sakit perut x mkn durian ngn air tu? klo x sakit, mujarab lah petua akim..huhu
 ::: hokeyh! itu saja pic yg mmpu diedit dan dibaiki tahap kecantikannya, yg lain mcm..haha! fhm2 jelah...so, terima kasih selagi akim, semoga murah rezeki, sem depan belanje lagi..hihi..


::: ukhwah fillah korang....*erin, dahlah, esok exam! tido! ewah...
*ops! ade yg dah pnggil, so..bye2....
*x sbr nk blik phg, nk mkn puas2..tadi kover..haha...abah, nnti singgah mne2 yek..huhu..


p/s : tadi kan, mse peluk2 eh, mase erat2 tadi, sedih ..sedih time part peluk pen G n ketua G..haha..:((

Friday, 15 June 2012

AkU , MeReKa & SEmeStER 2

:::assalamualaikum ,selamat petang, salam 15 jun 2012..:)) pejam celik, pejam celik, dah abes dah sem 2..sob2..:(
 sedih kot...mstilah sedih...kalausem depan same2 lagi x pelah, ni ade yg dah berpisah dah..yelah, ade yg same tu adelah..tapi 2,3 sbjek je..tu pun yg major moral punye, yg lain x same dah..huhu..nk wat cmne, minat lain2..ade yg amek BA, BM, GEO dan EKO..so, berpisahlah kn..nk jmpe mkn2 same2 pun, erm..x taulah bile wei..


::: yelah, bila dah same2 sokmo,mkn sokmo same..*kedai pun yg tu jelah..haha!, manenye x rase, msti akn ade sedkit terasa tau bila dah jauh2..teringt yg tu, teringt yg ni..oyooo!!~~ knp kite kene berpisah? *cewaaahh..ayt x leh bla! haha..





::: x pe2..x pisah mne sgtlah, esok2 jumpelah ..nk citer kan,  tadi bas mmg lmbt gilesss smpai ..time nk pegi pun lmbt, time nk balik pun lmbt...beselah, pokcik2 x kelek semaye lagi..hihi... agak kepanasa jugalah..dah smpai ke bas..ape lagi, sesi rebut x rebut pun jadilah, yg waktu nk pegi tu  xpe lagi, ni yg nak time balik ke kolej tu..haha! ada cinderella kelantan dah tercicir kasut kat tngga bas..kau ade?haha! adoilah...xpe2..to semua memori..haha!


:::..huhu..so, lepas je abes exam yg bolh dikira sebagai subjek killer  x killer tu, apee lagii....fiiiuuuuu....menuju ke destinasi yg mmg mnjadi tmpt utama dan kegemaran kami lah..*restoran ku lihat hijau* haha!


::: sampai dah abes sem saya x tau, ape nme sebenr kedai tu, pnggil kedai hijau, sbb set meja makn dye wrne hijau pokok pisang gitu...mmg menarik tertarik kau mmg debommm lah..hihikk..:))


::: hari ni syok skit lh nk makn kan..sbb lusa nk balik, gune duit jgn x gune..huhu...mse sblm exam tu, dah set dh nk mkn tu nk mkn ni, semua yg bnyk2 lah...alek2 smpai kedai, nasi goreng kg+telur mata ngn air barli ais ye..haha! tulah menunye...agknye tokey pun msti ingt, *x bosan ke bdak ni mkn nsi goreng tiap2 hari..biarlah abee wee...:P


::: dalam sempat menunggu menu tu, aikss...org popue..kalau x bergmbr, x soh...jom beb, *pandang sini semua* *senyummmm* *peaceee* *bebas* haha! ni lah dye..x kesah dah ke org sekeliling..huhu..


tgk! hijau..waktu ni x ramai lagi org...so, buat muke selambe lee..hiih..:)) *eh, pic saya xde, tukar! haha
mne boleh pic kite xde..msti nk jugak! hehe...:p
ce tgk muke mun..haha! beriee..:P

sblm berpisah ngn tentera kami a.k.a pen G..:p

us! * G-Generation! :))) *nxt year pun G-Generation jgk kah? haha..
mereka mmg suke memakan masa yg lama tuk bergmbar..:)) *macam2 aksi kan..:P
ni hasil dye..di depan KHAR, slps smue perut kenyang!

mcm bese, tukar shif ngn k.khty..huhhu..:)))
:::semoga ukhwah yg kita bina kekal hingga ke akhirnya...semoga segala salah n silap selama ni kita telah maafkn antara satu sama lain..semoag kita semua, peroleh kejayaan dalam exam tuk tahun yg pertama buat kali pertamanya..next year dah tahun kedua~~! so, hargailah usia muda anda..eh? tetibee...haha! ape2 pun, wish all the best! don't try to forget each other k! gudluck moralianss!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...