geng bloggers

Wednesday, 13 June 2012

LiBrArY Oh LiBrarY..

::: assalamualaikum, selamat petang, salam sejahtera, salam segala salam..hehe..fuyoo! hari ni dekat twitter kecoh kot pasal artis teett, gado ngn artiss tuutt..~~ bikin timeline aq penuh je..*kekadang membebel jgk, tapi x leh bnyk2, nnti ade org aq mak jemah..haha! beng @_@


::: eh, bukn saya nk citer pasal twitter bagai, sbb hari ni twiiter dct x hngt pun, sbb dye sebok SS dye kat Kuantan! ape? mekk aii..siti selalu cenggitu, asal aq xde kat kuantan je, msti dye gi sane...haishh.. ok2 stop pasal twitter..nk citer sal pagi tadi...^^


::: mmg dah set esok pagi nk g library, saya kalau pegi library mmg suke pegi sorang2, sebab best, xde org nk borak2..lagipun  mmg tempat tuk senyap pun kan..:)


::: nak dijadikan citer, dah xcited giless dah ni, dah smpai libry kan..ha! bwk keluar buku semua, sbb x leh bwk masuk beg kan..alek2 nk cari pen tuk tulis nnti...lehhh!!! pen x bawak! @_@ habe stu nk tulis ngn apeee...haihh! x bawak buku x pe lagi, ni x bawak pen, mane nak cari pen nk menulis ni..mmg niat nak pegi libry ni nk tulis smua isi2 pntng yg dah hafal semalm...dah x bawak? nk tulis pakai ape? dush!


Perpustakaan Tuanku Bainon UPSI..:)* jmputlah dtg..saya boleh jdi pnymbut tetamu..:)


::: so, cari port sembunyi yg jauh dari orang, orite! hari ni library mmg lengang, mybe sbb ramai yg pekse hari ni kot..so, tmpt yg saya duduk tu, mmg x de org..ngeh3...best! so, balik pada cite x de pen tadi tu, ikhtiar lah gi cari pen dari meja ke meja, manelah tau, ade org TERtinggal pen kan...cari punye cari! yeyy!! nmpk satu meja, yg ade pen..ngeh2..dahlh kat tepi xde org...kene pinjm ni, saya mmg seyakinnye lah org ni tertinggal pen dye..so...


::: kite x leh lah kan nk amek pen cam gitu je, kene lah kover2 skit kan..haha! alkisah nk kover ngn bende beb!? ape lagi, buat2 konon nk duduk kat situ, so, saya pun cari buku konon2 nk dibaca...alamk! silap tempt buku der...buku BAHASA INGGERIS YG PASAL PETA2 DUNIA, BUKU2 JEPUN, CHINA..nak amek buku mende ni..hurm...eh3..tetibe ternmpk buku haiwan..ape lagi..terusss sammbarrr~~ tuik!


::: konon2 bace kan buku BI..ha! nseb bek buku tu penuh ngn gambar...agak ralek jugk lah saya tgk pic tu, sehingga saya dapat 'mencapai' pen tadi..hehe..dah dpt pen, ape lagi, larilah! lari ke tmpat meja yg sembunyi tadi..hoyeee....dah dpt pen..tapi2, dok nulis pun lagi, sbb asyek tgk pic haiwan tu, dah mcm buku kanak2 dah rse..haha!
inilah bukunyeee....*mari mengenali haiwan mengikut abjad...^^
::: antara isi kandungan dan haiwan2 yg ade dlm buku ni semua comell~~ haha!


sbnrnye geli sgt tgk ular ni..eeiii~~

rama2 pun nk jgak! ramai yg tak kenal rama2 ni..:P

ha! ce teka~! tak taulah tu..tulah, ni nmenye burung 'AUKS' <-- betul kot ejaan dye..hihi

saya baru kenal burung ni smlm, tgk cite mnde nth...*Flamingo..mcm angsa kan? kan? kan ? kan? :p
ngaumm~~ teka ape? x taulah tu, x pun , mesti korng igt cm beruang buas kan..salah! ni nmenye 'IBIES'..*spesis bnde erin? nth..sbb saya tgk gmbr je, x bace pun...haha!
::: so, itulah antara pic dlm buku mari mengenali haiwan yg sempt saya snap..hehe..kalau nk tgk sume, tebal kot buku tu, x studylah jawabnye...hehe..


::: selepas puas tgk pic2 hewan tu, ape lagi, smbung keje lah der...mula2 tulis, semngt je, dh nk setgh jam..adoi..skit tgn kot...esay ni mmg pnjg...naseb bek demi exam, kalau x...erm..mmg x lah nk nulis...^^


cantik kan?haha! angkt bakul sndri..biarlah! aha~~...mula2..*inilah dye pen hitam yg dipinjam itu..mcm pen baru, sbb pen dye dakwat dye msih pekat..huhu..tq ye tuan punye pen, halalkn :)

ni, dh dekat sentgh jam x abes2..cengginilah gayanye, dr pun x tulisn cenggini kot...*mmg lh sbb dr punye tulisn lg terukkk...*lariiiikkkk~~ haha
:::so, mmg kalau duduk sesorang tu, kdg2 mngelamun jgk..haha~~ duk mnynyi dlm hati sorng2..huhu..hilang mngntuk...pagi2 kot..kompem mngntuk, lbih2 lagi baru pas mkn roti canai..huhu..


meh2...eh, jgn tgk muke ku sgt..muke x leh bla tu...nk tnjuk yg kt belkng tu mmg xde org..mmg sya sorng je...tu yg  agk sakan amek gmbr tu..ade lgi yg len, tpi simpan lah...haha..:P
:: so, setakt itu sahaja nk update..*sbnrnye nk citer sal ape erin? hahha~~ sbnrnye nk citer sal x bwk pen tu, tapi lebh ke citer hewan pulk kan? haha...bantai jela weii..hihii...:D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...