geng bloggers

Monday, 25 March 2013

jom ke era allahyarham tan sri p ramlee...

:::: assalamualaikum..
smlm x update blog sebab ralet sangat tgk citer arwah p ramlee..heee..:D
semalam ahad kan? bangun tido jee..terus ngadap laptop...ha! bukan laptop sendiri yg pastinye, laptop housemate..*tq haousemate sy yg baik hati..erkk* depa tgh masak...kita borrow2 lah kan..heee...=__=


:::: pagi2 je, entahlah tetibe ternyanyi..*wahh, ternyanyi tu ayat..ngeh3* lagu, filem pendekar bujang lapok tu..alah yg ni... " malam bulan di pagar bintang...lalalal~~' tau x? korang ni,,apebende yg tau nth..:p ni..ni....


ha...dah ingat dah? bestkan...pastu sambung lagi...lagu ni pulak...ni lagu yg pebret sungguhlah..


kah3...filem ni kelakar sgt....labu labi...

:::: sungguhlah wei...citer allahyarham tan sri pramlee ni mmg lagend betul...tgk berpuluh2 kali pun, tetap ketawa, tetap gelak, tetap senyum....semualah....beza kan ngn citer sekarang....tgk sekali dah bosan..=,='

::::: oklah...ni lagu peberet yg terakhir...sentimental jap k...


::: dan nak dijadikan cerita..semalam, satu hari, saya dah habeskan 4 buah citer beliau...

1 ) ibu mertuaku <-- citer ni mmg best part, sape kassim selamat? lawyer ke? majistret ke bla3..
2) antara dua darjat <--- xde dialog yg ingat, tapi lagu2 dlm biter ni best!
3) ali baba bujang lapok <--- x yah ckp lah kan, yg ni mmg bestlah! 
4) labu labi <---- haha! nak cari kayu punye pasal, sume watak muncul!

:::: 2 hari lepas (23.4.2013) genaplah pemergian allahyarham ke rahmatullah...sedekahkan al-fatihah k..semga cerita2 arwah yg bawak manfaat dan faedah, dijadikan panduan, yg x baik, dijadikan sempadan..al-fatihah..



1 comment:

munamuni said...

wow, mesti die hard fan Arwah Tan Sri P ramlee ni kan..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...