geng bloggers

Monday, 18 March 2013

jom balik ke zaman kanak-kanak

::::: assalamualaikum..
selagi kita boleh update, mehlah kita mengupdate ye...

:::: alkisahnye bila tengok youtube, dan cari lagu kanak-kanak..zaman kita dulu2lah, budak2 zamn sekarang, maunye dema nak dengar lagu2 dulu, dema nyanyi lagu ' gangnam style' cinta centon, bla2...kita yg x pernah mem'besar' ni, nyanyilah lagu ni..

lagu ape?? ni.ni..


haha..kalau korang perasan lah kan, penyanyi ni...lirik dah betul dah..tapi bila time part nyanyi tu...

lagu tiga kupang, saku penuh padi, enam ekor burung, masuk dalam kuali,
bilE sudah masak, burung nyanyi sajE, tentu sedap makan, beri padE rajE, 

haha...naseblah ye, dah namenye orang melayu...semua yg sepatutnya 'A' di belakang, jadi 'E' sumnye...comelll sgt! kelakar pun ade..ce dengar molek2 tau!


yg pon pon pon pon pon pon pon pon pon...ni mmg pebret lah kan...

banyak lagi kan lagu2 yg best...yg game2 pun bnyk gak...ala yg sekarang ni buat lagu tu..
putih2 melati ali baba, merah2 delima meaw2..
sekarang??
putih2 melati, merah2 delima, siapa yg baik hati, pastiku terima..
kreatif sungguh!

::: kalau nk kengkonon orang putih skit...ni ha!


ini pun x abes hafal kan?? sudahlah! mengaku saje dong!..

selamat kembali ke zaman kanak2 sekejap...sekejap je..:p

6 comments:

nia_cheroniah said...

Hi Airen..cerianya your blog.plus entry ni..terasa zaman kanak2 sgt. hehe :D

Airen Surayya said...

thanks nia_cheroniah..:D

shazika said...

kalo boleh balik zaman kanak2 kan best hehehe

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda, yang pon pon pon tu yg mahal tu...

NinaAz said...

salam kenal. tq singgah belog nina .. :)

Azielah Rahim said...

salam perkenalan ..membalas jemputan dari blog...hehehe..teringat zaman tak matang dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...