geng bloggers

Monday, 5 March 2012

tak sanggup @_~

::: tersangat xde moodnye hari ni..tak, bukan sebab bergaduh dgn sesiape pun, tapi sebab tengok dan baca dan lihat dan teliti perangai setiap manusia zaman sekarang..yang baik dengan cara baiknya, yang tak baik dengan cara tak baiknya..macam2..


::: camne ek nak citer kat korang..hurm..perasaan sesangat-sangatnya sedang bercampur baur sekarang ni..#_#






::: ok! senang citer camni..korang tahu saya minat siti nurhaliza..ok! semua tahu..dan bila korang tahu, sepatutnya kalau yang suka tu, terima kasih sebab faham..=) tapi yang tak suke ni..hurm...kecewa sikit dengan sikap korang..


::: once korang dah buat saya kurang selesa dengan korang sebab korang kutuk siti, selamnya saya akan ingat sampai bila2..*pastu mulalah, ada lah mulut longkang cakap, berienye erin, pasal siti pun berie..huh! lantaklah..ada saya kesah..siti tu manusia jugak kan..bukan binatang tepi2 jalan yang korang boleh suka x suke, yang boleh korang kutuk ke mende..korang dah tahu aq minat siti..*ni yang nak guna bahasa kasar ni.. korang fahamlah sikit..kritik tu boleh, tapi kalau nak mengaibkan aq dan nak kutuk2 kaw2 punye..sory tu saylah..i will hate you 4ever..!


::: 'erin, pasal siti je kot, takkan sampai nak benci2 bagai..' ha'ah! sebab pasal siti lah..kalau pasal neelofa ke, pasal fasha sandha ke..i don't mind..!~ korang tak suke siti..ok fine! aq hormat apa yang korang suke dan x suke..but plez! jangan kutuk siti depan aq..! seyesly! aq pantang orang kutuk siti depan aq! aq x suke lah! korang tak suke siti..korang pegi buat dosa kat tempat lain..korang pegi buat dosa ngumpat siti tempat lain! tak payah nak add2 dosa aq yg dah sememangnya tak pernah lari buat salah ni..aq tak nak dosa ngumpat siti masuk dalam list dosa aq..! 


::: ' berie bekup siti, macamlh siti kenal ko' haha~ ayat ni bese aq dgr..dah lali kot..memang lah siti x kenal aq secara personally, but tak payahlah korang mengade2 sgt nak cari gaduh pasal siti..korang cakap korang x suke siti ok full stop! tak payah tambah ape2..beb, dosa, pahala, syurga, neraka semua Allah yang tentukan,kita ni manusia+hamba hanya mencari jalan atau melalui jalan untuk ke pahala dan sekaligus ke syurga...kita tak berhak tentukan sesiapa tuk ke syurga dan sesiap tuk ke neraka..kita TAKDE HAK! tak pernah pun..siti tak bertudung? yes! memang pun! wht shud we do? just pray for her lah..tak payahlah nak maki2 nak kutuk2..nak  ape2..tak payah..


::: aq dah lah sekarang ni tgh mmg mood siti, pastu ade pulk mulut2 longkang yang ...haiishshhh~~ memang buat aq nak update blog pasal ni lah..memang aq tak sangguplah beb, tak sanggupnak denganr orang kutuk siti..nampak jambul.,nampak dada, nampak ape2 jela..kita boleh doa kan? doa senjata umat islam kan? so, doakan lah untuk dye..betul, hidayah tu milik Allah..dan hidayah tu bukn datang bergolek..kita kene cari..dan kalau siti x dapat hidayah sebab dye tak cari..kita doa supaya siti mencari hidayah...x boleh  ke?.ni tidak! kutuk orang macam lah korang totally perfect! memang tak lah..memang buat aq benganglah...


::: aq bukan nak tunjuk aq ni terlampau emo ke, terlampau berie ke..tapi, at the same time, aq rase adoilaaa...korang kat fb, punyelah post mnde baik2..tapi sekali, korang komen orang...Allah...hilang respect aq..korang boleh kutuk...korang boleh! tapi pergi kutuk depan2 siti..biar siti tahu, yang korang tu tak suke dia, tak suka cara dia..tak suka penampilan dia..pergi2...pergi cakap depan2..jangan cakap belakang, tak gune! satu sen pun x gune...apa yang gunenye, penimbang dosa, penimbang dosa mengutuk orang bertambah..tu yang gune..gile berguna..!


::: semoga korang bahagia apa yang korang buat...terima kasih.!


* i''m trying to hepy like you bobo!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...