geng bloggers

Thursday, 22 March 2012

merungut aje!

Asslamualaikumm!! wah...dah lame sgt tak update blog..busy2...konon2..tak lah buzy sangat sebenarnye..tapi busy jugakk..huhu.. ok! hari ni terdetik nak update pasal MERUNGUT!~ pernah merungut? ape? x pernah! aishh...ye lah tu..:P

::: sebenarnye bukan sebab ape...sebab selalu sangat dengar sekarang ni..sikit2, ' panaslah', ' lambatlah' ' tak sedaplah' ' tak rase mendelah' n bla3 lagi..selalu dengar kan? cakaplah selalu..! hish..huhu secara jujurnya, memang saya pernah cakap pun, biaselah..manusia kan..ni yang nak cuba baiki ni..hehe




::: sememangnya banyak merungut boleh jugak dilabel sebagai banyak membebel kan? haha~ alamak! *tak terase pun...huhu
betul..orang yang banyak merungut ni, kompem2, bnyk merenget2, banyak komplain, senang citer, dye banyak cakap lah...sume tak kene..haishh....


::: tak kesah kalau awak nak mengomel macam2..tapi mengomel lah dalam hati..tak payah bagi orang lain dengar...senyap2 sudeh...tak payah kalau boleh nak bagi tahu satu dunia... ' panasnye!!! '
'nape tak sedap makanan ni? tak ras mende! ' tak yah cakap kuat2..sebab awak sorang je kan..lainlah klo ramai2..kalau ramai2..ape lagi! buat demo lah! haha.~~


baby ni pun tak nak dengar korang membebel panjang2..
::: saya rasa anda boleh nak membebel, nak merungut ape2 je yang tak puass hati..tapi janganlah tunjukkan sangat yang anda ni tidak profesional...matang sikit...tak de ape yang sempurna dalam dunia ni...mesti ada something yg 'slek'.. biaselah...


::: kalau rasa tak sanggup nak berpanas2, tak sanggup nak makan makanan yang sedap2, tak sanggup nak tunggu lame2...n bla3.. lagi...pergi buat sendiri ye..pegi duduk bawah ekon 24 jam, masak sendiri...naik kete sendiri...n bla2 jugak..


::: so, sampai di sini juga rungutan saya untuk orang yang suka merungut...tak yahlah merungut2 dah..kita diam je...kalau diam lagi tenang...lagi best...lagi tak panas2...kan3..?? selamat tak merungutkan diri!


baik duduk diam2 macam adik ni..tapi jgn duduk mcm ni..tak manis...adik ni xpelah..kecik lagi..@_@~


p/s : awak...kalau awak nak merungut banyak2 sangat~~...awak buat sume kerja sendiri2 ye...sekian terima kasih..=)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...