geng bloggers

Monday, 26 March 2012

best memory in my life! (part 2) (>__<)


:: nak tak nak kene ajarlah kan..helo! kami tiap2 malam study tau..cam budak nak periksa, asma tnye aq, aq tnye dye..haha...lawak...duk bukak kamus bi, kamus bm...kalkulator xde, pnjm ngn student...huhu~~.


:::: hohoho...haiyaa...pastu kan..kami kan warden...so, haha..' sape x pergi study ptg tadi?, knp asrama kotor? exco kebersihan x buat keje ke? mane name budk study lambt? <--- hahhaa! ni sume kami yg hndle! besstt gilesss.. yelah, giler x best, dulu kami yg buat ni, skrg dah jadi ckgu..haha~ dptlh ko! dptlh ko bdk yg sebijik prgai cm ko dulu2.haha...@_@


:::: pastu kan, bdk2 kan..time ape2 je, ade maslh ke, ples2..welcome to ur house..depa lepak2 lah ngn kami, borak2..ngn exco lah besenye, ngn ketua asrama, nak tahu serba sedikit peraturan depa..kalau yg x kene ubah..wahh! *sesuka hati je ubah..* haha...naseblaa....bestlah...f5 ni baik sgt..lebih2 lagi safiah ni, hadoilah..ketua ni, baik nye..lah, baik yg amat (sekrng ni kat kuliah, gud luck stam!) hehe...sbb tu bnyk bdk pijak dye, baik sgt, xpelah, jnji dye bahagia, dye x marah, biar kami yg marah..haha..aziyah...sumelah, bdk2 f5 kami mmg rapat lah ngn depa..


::: nak dijadikn cerita..bdk2 f5 ni mngadu kat ktrng, cikgu mate x ajar sgt, mmglah..sbb kitrng bukn pakar, cmne nk citer ek, mcm sy sndrilah..mane ade pnglmn sume2 ni, jadi ckgu kat situ, yg baru2 tu mcm fhm2 lah kan..ngeee...:D..hurmm...so, dye nk saya gnti ckgu gnti mate tu, sbb dyorng dgr dri f2 yg sy ajar mate best! haha..hey! mate f2 lainlah! mate f5 lain...ape yg bestnye..setakat ajar sifir..haha..tapi sbb tgk dyrng smngt ni..sgt! bincng2 ngn pengetua sume, ngn ckgu mate asal dyrg, yes! jum kita bertukar, saya amek mate f5, awak amek bi f4! yeayyy!! lepas azab aq dari bi! hahha~!






::: ajar2 depa sume, dyrng mmg smngt sbb dyorng nk sukses..dyrng ada mtlamat lah..sbnrnye skolah tu, sy boleh ckp mybe 65% kmboja..yups, maybe..majoriti duduk kat Kg.Sekukuh..kalau org pekan tahulah..=D, jadinye, walaupun f5 nye hnye 15 org je, tapi smngt dyrng mcm 50 org..sume nak...tu yg bgus!


::: bnyk citer sbnrnye..sbb sy ni kalau psl memori, satu pun susah nk lupe..*smile* pastu depa ckp lagi, 'silibus frm4 x smpt habes, jumlah buat kelas tmbhn ustzh' wahh!! nk kelas extra pulekk..beres! on! haha..sbb bdk2 nak kan..lagipun, kitrng2 mlm, xde nk buat ap, mane ad tv, so, mlm2 rabu, saya buat kelas, asma teman, n jaga bdk2 lain time study lah..habes kelas, pesta lah dak2 ni...haiyaa..mcm kite dulu2..makan megi..haha~! hadoilah..mmndgkn saya fhm bdk2 asrama ni mmg selalu lapar, yelah, kita pernh jadi depa kan..bgi time untuk dye melalak dulu dalam bilik, 11.45 off sume lampu, tidur, x payah nk konon2 study, sape nk study, study kat bilik kitrng..*cakap mcm tu, sorng pun xde, merepek je, bkn study, dok bising* haha~! 


::: tiap2 hari lah kitrng, round asrama..cek bilik, cukup ahli tak..yg plg best satu hari tu, kitrng x turun, tk tgk dyrng study, n x cek bilik pun..sekali tu ape lagi, merdeka lah depa, yelah, ingtkn kami x care lah..helo! jgn harap ok! haha..jom asma, round bilik..tepat jam 12,30 malam, kami keluar, pergi setiap bilik, ada tiga bilik je..jadi x sush lah..selipar bersepah..kami sorok, budk bising, kami panggil, tidur kat koridor bawah..kat kelas f1..ha! bising lagi..kul 1.30 baru dyorng naik..tahu malu..yg exco2 pun kene..hadoilahh...;p


::: esok pagi, mintk maaf ustzh, tak buat lagi dah..nk djdikn cerita, salah sorng f5 kene, dye exco, esoknye time kelas mate, diam je..x smngt nengok muke..yelah kene denda tido kat koridor, haha..tahu malu..pastu okeylah..pandai saya buat cmne..hndle budak eleh, beza 2 thun je..huhuu...:p 


kelas malam..eh, kat belakng tu tentatif prog asrama...:p




::: kalau macam budak2 f5 yg berpotensi tinggi, mlm2 kami panggilah dyrng dtg bilik, study ngn kitrng, bwk buku atau sbjek yg dyrnng x faham..yg kitrng tau, kitrng tolong, tapi pesan awal2 dah kat depa, kalau sains n perdagangan, jgn tanye,..sbb mmg x pro, tunggu esok jelah, tnye ckgu korang sndri..huhu.. 


:::: budak2 ni perlukn perhatian, sgt2 perlukan, kalau kita lebih kat bdk yg ni, yg ni jeles..hadoilah, ni kes bdk f2..haiya, nk ckp cmne ek..kalau layan yg ni lebih skit, yg ni jeles...hadoillahh..mrepek2! haha~! f2 sgt best..kalau sebelum ni lulus mate sikit je..nak A tu mmg jauh..smpaikan bila saya ajar..*bangga jap* bile pekse budak yg fail , boleh naik B..walaupun x A, still ok kan..*smile lagi* 


::: kita dah jadi cikgu dia ibarat macam 'loco parentis' <--- ape ni? alah, susah nk trg, korng cari sndrilah..hehe...so, saya akn tlg dyrng selagi saya mampu, cikgu2 kat stu...Ya Allah..sgt baik! sgt peramah! sgt sporting! K.Ani, K.Muni, K.Nani, K.Salmi, K.Akma, Ust Khalid, Ust Bob, Ustzh Nisah, Ustzh Zu, Ust Khairil, Ust Faizal sendiri sbgi pengetua..sgt2 tolong kitrng, ape yg x kene, ap yg susah, ap yg perlu..dyrng x asingkn kami pun..=)


:::: yg paling best, time kem..mase tu, ukhwah sgt2 terbina+terjalin..best! kitrng jemput set2 kitrng je jadi fasi..haha..~ jimat kos..lagipun, sume2 tgh cuti..so, guneknlah kawan2 yg ade...lalalalaala~~ 


antara sahabt2 yg tolong kami waktu kem kat taman pertanian..thnks sgtt!!!
ramai je lagi yg terlibat..dina, zai, dak2 laki pun ada, safwan, nik, ikhwan, syahid syamil, dolah..erm, ade lagi x? ala x ingtlah..huhu..thnks sgt kat dyorng..terbaik..! =)


::: nak citer ape lagi ek..ha! nak citernye..time percubaan SPM..budak2 F5..ustzh tolong bg soalan spot..tolng kami..bla3....haiyaaa!!~~

: next entry..:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...