geng bloggers

Saturday, 3 March 2012

jogging the memory with dct!

wif dct!! peace!!~


:::: Assalamualaikum~! pagi yg bersemngat! (3.3.2012) yeay! semngatlah..semalam kan dah jumpe Dato' Siti Nurhaliza! horeyyy~! seronok sgt, best sgt, semuanya sgt2! x tau nk ckp ape...~~ saya nk share, spnjg pertmuan sblum jmpe dct~ >.<


::: ok, mule2 dah tau dct ade buat roadshow ss kat kuantan, rase frust giler sbb x dpt join, yelah, seminggu je baru masuk upsi, dct dtg kuantan, x kan nk balik kntan kot..huhu~ so, cari punye cari lagi trkh roadshow..ha! jumpe~! 'Temui Dato' Siti sempena promosi dermagis di sogo, kl pada 2.3.2012' lebih kurng camnilah ayt dye..wow! ape lagi..melompat smngt nak pergi...tapi.....erm...heloo..kl tu bukn bandar saya..saya pergi kl selama baru 20 tahun hidup ni pun baru 2 kali...camne nak gi sane?? wuuuu...fikir punye fikir..toing3!! idea dtg..


::: ajak lah my bff asma pegi, tapi malangnye, dye ade kelas...hurm, cari org lain pulak, tnye classmate, jr..jr ckp, ok je..nnti dye bg tau..jdi, sayapun rase lega lah kan, sebab jr dah macam 'ok'..tapi, sblum tu tnye jugk dekat roomate, dye pun 'on' je, sbb dye xde kelas, lagipun dye mmg tahu jln nk ke sogo...pastu, alek2...hari rabu, saya tnye jr balik, sbb nak beli tiket kan..' sory erin, x dpt join, aq ad hal, kene jadi mc untuk kolej kuo' dapt je msj mcm ni dari jr..tersentap jap! @_~ alamak! nak pegi ngn sape ni...?? uuuu....tanye roomate pulak..'sory, nisah kene jadi sekreteriat pdi lah airen, mmg nak ikut, tapi x boleh' camni lah ayat nisah ..alamak! tersentap lagi!! @_@..nak pegi sapeeee????? tolonggg!! aq buntu!!~~ 


::: ok! nekad! nak pegi sorang2..*wah..yakin gilerr** tapi takut..tak tau nk naik lrt, tak tau jln nak ke lrt, tak tau camne nak turun lrt dari mne ke mane..sume tak tauu!!~~ uuu....camne ni..sape ni? nak ajk sape ni teman..sekurang2nye kene pegi 2 org..nak member!nak member! tibe2..toing3!! lagi..idea dtg..aq nampk qebal tgh tweet..ha, ape lagi, usha lah qebal jap, usha punye usha, qebal setuju nak macam tlg aq lah..pastu aq pun mcm boleh tersenyum tawar jgklah..bukn sebab apa, aq kene jugk cari sorng teman dari upsi ni nak ke kl, qebal tu, dah mmg kat kl, x boleh, kene jgk sorang dari upsi..tibe2 lagi..toing3!! nai chat kat fb, tye sal eseimen, pastu aq apa lagi, usha lah dye pegi sogo..jmpe dct...mule2 nai bnyk gak mengomel je..tapi akhirnye! 'ok, saya ikut kamu'..aq pun ape lagi! yeayyhhhhh!!~ tq nai!tq nai!!


::: pastu sume tanye, cmne esok erin, g ngn sape, aq pun citerlah pegi ngn nai..haha..~ nai tu laki...bukan prmpuan ye..he's chinese..=) selesa sgt kawan ngn dye..baik!~ ok, pastu dah siap beli tiket sume..beli tiket 8.30 pagi tau, punyelah smngt, dan takut sesat, sekurng2 nye kalau takut sesat, boleh cover waktu..huhu~ memandangkan kolej aq ada hari terbuka, aq salah satu dari exco permor( persatuan moral) kene mnjaga gerai nasi kerabu, persatuan ktrng jual nasi kerabu, so exco2 ni, kenelah gilir2 jual nasi kerabu ni, memandangkan hari jumaat aq xde seharian, aq full time ngn nai jual nasi kerabu hari khamis tu, start dari kul 1 lah lebih kurang camtu, smpai nasi dijual habes, dlm pukul 7..mse jual nasi kerabu tu, tnye belake kawan2 lain, cmne wei, esok nak ke sogo ni..naik lrt turn ke mane? depa pun citerlah, ko dari pudu tu, amek je lrt ke bandarya, terus sogo depan mata..hoho..aq pun ok~! kbetulan, atik, lalu, atik tnye ktrng aq g jmpe ct esok ngn nai je ke? aq ckp ha'ah..nak ikut~ aq pun..boleh2 atik, atik  pun ok~ yes! dpt jgk kwn pompuan..huhu~


me, nai and atik




::: sampai je kl (9.30), terus g lrt *nasib baek ad atik, kalau tak, aq mmg tak tau nk ke lrt cmne* haha~ amek tiket ke stesen puduraya..ha! amekaw! sogo depan mata terus..aiyoo~ jam baru pukul 10, awal ni..haha..tnggu member atik jap, pastu masuk sogo, cari kat mane tmpt nk jmpe dct , pastu keluar sogo smule, pi makan jap, tgk jam dah pukul 11.30, masuk sogo balik, aq pun lagi lagi..beli set dermagic, taklah set ye, 2 bnde je pun, serum n moisturiser..=) pastu tgk jam dah nak dekat 12, beratur~ yeay,,skit lagi dct dtg...yeay3!! pastu jmpe lah dgn sitizoners yg lain, kak tini, kak syam, n kak lain2 x ingt name..huhu..pastu kak nadia..upsi jugk ..ingt nak pegi dgn die, tapi dia naik ktm, aq naik bas..pastu tnggu lah dct ni.sape yg ade resit je boleh tngkp gambar, mntk sign n bla3 lah..dlm pukul 12.45 kot siti sampai..adoi,,,semua berpusu2...berhimpit2..nak tgk siti...aq kat blkng ni sbb beratur kan...x nmpklah, xpelah, nnnti jmpe jgk..atik, yg x pernh jmpe ct ni, smnt gi round nak tgk siti,,ha! smngt tau..pastu mulelah..' segaknye siti' baru tau atik? haha~


::: ok! turn kitrng, alamk, berdebar lah pulak..haiayaaa...cantiknye siti! comel giler..!!!! ^^..ok ! baru perasan..dct matching dgn kite..purple! yeay lagi! pastu borak2 ngn dct skit, dye tnye dari mane, dtg berdua je ke? belajr lagi ke..n bla3..sronok sgt..dapt kiss pada siti lagi..haiyaa...rase mcm x nk basuh muke..haha~ 


hoyehh~!!!!




::: lepas dah siap turn ktrng, kitrng kene lah kluar kan..alamk, nk tngkp pic siti..atik dah bla dah, dye pi kat nai..aq x lagi..mne boleh, menyelit, selit semuanye...nk tngkp pic dct punye pasal..haiyaa...ramai nye org..mcam2 ade..huhu~ pastu nak dekt pukul 2 tu, dct nak beransur dah..smua yg dah ade resit, sume dah dpt duk ngn dct..aq ni, ape lagi..macam bese, kejar dct smpai ke kete..adoi, berebut org..dct tinggi jugklah..tinggilah, pakai high heel..huhu~









::: antara pic2 dct yg smpat aq snap sepanjang menyelit tu...nak dekat 2 jam kot berdiri..takpe2..dct punye pasal..setahun sekali je...kalau ade lgi pun boleh...haha~
ops..dct tak nyanyi tau..ni untuk macam org sogo suruh dct promosi kan dermagic kat sogo lah..sila dtg sogo..lebih kurang cmtu lah..huhu~


nilah kak nadia upsi..=)

dengan sitizoners yg lain..kak tini n kak syam..=)

wif my bf (best fren ok! ) x sedar pun dye kat sebelah..sampai lah qebal tegur aq...* tali merah tu pemisah sbb aq tgh beratur tuk jmpe dct..=)

::: ok, sampai situ kat sini sajalah kenangan semalam...aallaa....rasa mcm nak ulang balik..nak jmpe dct lagi!~~~ huhu..ape2 pun, lepas jmpe dct, lepak2 ngn sitizoners, pastu jln2 ngn qebal, atik, nai n member atik..best! rasa mcm nk patah je kaki...naik bas balik kul 5, terus lelap, lebih2 lagi ptg tu kl ke tj malim hujan....


ps/: setiap orang mempunyai minat yang lain, tak same, kalau same pun, kebetulan dan bestlah kan, sebab ada orang yang same minat dengan kita..cume suka saya nak cakap, anda faham minat orang lain, dan orang lain pun akan faham minat anda, mungkin ada yang cakap, woo..sanggup berabes ratus2 beli produk ss sbb nak jumpe dct! saya akan cakap..mestilah...tu minat saya..saya sanggup je..so, hormatilah minat orang lain, sebab anda tak akan faham bila anda dah meminati seseorang atau sesuatu, anda akan sanggup beli ape2 saje, walaupun mahal..=) 
-assn-





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...