geng bloggers

Tuesday, 19 November 2013

nampak mudah,tapi susah

apa yang kita nampak mudah, tapi susah nak buat?

Assalamualaikum dan selamat petang. yelah, petang, org putih, selagi tak midnight, selagi tu tak selamat malam. tak gitu?


::: ok, apa yang senang, tapi susah kita nak buat?

1) Susun kerusi selepas makan kat restoran2 atau kedai2 makan?. susah ke senang?
2) Buang plastik gula2 sendiri..sendiri!sendiri! susah ke senang?
3) Memulakan senyuman? susah ke senang?
4) Bagi salam sebelum masuk rumah, bukan mai serbu jee? susah ke senang?
5) Tak bercakap pasal orang lain yang takde kene mengena dengan kita? susah ke senang?
6) Tak mengumpat orang dalam sehari? susah ke senang?
7) Basuh pinggan/gelas selepas makan? susah ke senang?
8) Ucapkan terima kasih, tak kesah lah apa2 pun. susah ke senang?
9) Call mak ayah, al least seminggu sekali? susah ke senang?
10) Tak melengahkan masa orang lain? susah ke senang?
11) Tak menyalahkan orang lain, tapi sentiasa baiki diri sendiri? susah ke senang?
12) cadangan lain


yang saya senaraikan kat atas ni, erm, general lah yek.kita sharing n caring between each others. heee

apa yang rasa perlu kita yang start, why not babe? lets do that first. tak payah nak tnggu orang lain dulu.

perbaiki kelemahan, because no one is perfect!


1 comment:

Niena Reen said...

benda2 baik yg senang nak buat tu kenalah senang2kan diri nak buat kan. hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...