geng bloggers

Sunday, 24 November 2013

Dah ada boyfriend?

Assalamualaikum dan selamatttt petang!

Hari ni hari minggu. Ape ce hampa? sihat dak? harap2 sentiasa dalam rahmat Allah.:)

Sebenarnya kan, tak taulah nak letak entry apa hari ni. tapi tetibe dapat idea tadi. Teringat lah cakap2 kawan family, lectures..

**********************************************************

" Airen dah ada boyfriend?"





Soalan camni dah biasa sangat dengaq. Daripda kawan2, daripada pensyarah, daripada mak2 sedara, daripada abang2 aq, daripada makkk pun sama.

Normal kot soalan ni bagi anak dara yang dah berusia 21 tahun. hurm. -_-

Secara jujurnya, cannot tell ok! hahahahaah *giler privacy* haruslah.

Memandangkan saya cucu perempuan sulung belah abah jadinye mak2 sedara ni excited kemain lah nk tgk anak sedara dia ni kawen kan. Sebab dah lama lah tak buat kenduri besaq. sebelum ni yang lelaki je ramai, memandangkan keluarga kami memang ramai lelaki. Jadi, penantian untuk aku kawin tu, depa memang tak sabaqlah.

Siap pesan lagi, jangan lah kawen dengan orang dekat2..kawenlah orang Sabah ke Sarawak ke, kami nak pi kawin Ya naik flight. haha. adesss lah mak2 sedara ni. tak boleh bla. haha..Tak pe ye uda, acik, andak, saya akan cari sejauh yang mungkin.

Macam saya sendiri..pakwe? Entah macam tak perlu je. Saya tengok kawan2 saya yang ada boyfriend kan, sume macam dah habeskan saat istimewa yg sebenarnya patut dilakukan setelah anda kawen. eh2. bukan yang tu. kuning lah korang. maksud dia, macam. *suprise birthday, panggilan sayang mayang, beljan itu dan ini, dan bla2..*

Nanti dah kawen, x bestlah, sbb time couple dah buat semua. Tak syokk langsung. Kalau ikutkan saya, cukuplah si lelaki tu kenal family kita, family kita kenal famliy si lelaki tu..dah tau budi baik masing, so kawinlah. *gatai* hahaha

Betullah. ramai yang cakap bercinta lepas kawen best. so, nak yang cenggitulah. tak nak lah dah buat semua benda time couple, nnti dah mati kutu nak buat ap dah kawen, sebab idea dah habes sumbang time couple dulu. tak gitu?

Pendapat saya je. Pendapat kita kadang2 sama, kadang2 tak sama kan?

Saya harap saya dapat jodoh yang baik2. Pastinya AGAMA yang saya cari dulu. Sebab saya pun tak baik sangat. heeee. Dan yang lain2 tu bonus. Kaya? harap pakej sekalilah. hahaha..takdelah, cukuplah kaya AGAMA, pasti yang lain insyaAllah sempurna.


Doakan ye..:)


1 comment:

NinaAz said...

Adededei. Ada jugak ea cm tu. Suh kawin ngn org jauh. Hehehee. Terbalik pulak dgn sy. Sblm ni sedara mara ckp jauhnya kawin. Hehee. Tp skg kami dah selamat kawin dah walaupun suami jauh dsabah. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...